İşte yerli yapım kirpiler

Millî Savunma Bakanlığı ile BMC arasında iki yıl önce ihaleye verilen, mayına karşı korumalı 2,5, 5 ve 10 tonluk taktik tekerlekli araçlardan 37'si törenle teslim edildi.

Şirketin İzmir Pınarbaşı'ndaki tesislerinde düzenlenen tören, renkli görüntülere sahne oldu. "Kirpi" adı verilen ve yüzde 70'i yerli imkanlarla yapılan personel taşıyıcı zırhlılar, özellikleriyle hayran bıraktı. Törene Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar, BMC Savunma Sanayi ve Özel Projeler Bölüm Yöneticisi Nadi Postoğlu, Çukurova Holding ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet katıldı.

Törenden önce bir konuşma yapan Postoğlu, firmanın yıllık 3 bin çalışanıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin ihtiyaçlarına yönelik araç ürettiğini söyledi. TSK için bugüne kadar taktik ve lojistik olmak üzere 5 bin civarında araç ürettiklerini kaydeden Postoğlu, zırhlı araçların bir depo benzinle 800 km. yol katettiğini, lastiklerinin de patlasa bile tekrar şişerek 40 km. gidebildiğini söyledi. Normal şartlarda bir araca bir mayın testi uygulandığını aktaran Postoğlu, kendilerininse dört test yaptıklarını belirtti. "Kirpi" adlı mayına karşı koruma aracının yüzlerce özelliği bulunduğunu vurgulayan Nadi Postoğlu, "NATO standartına göre mayın ve balistik tehlikelere karşı gerekli korumaları sağlamaktadır. Aynı zamanda motor altının da koruması sağlandığı için herhangi bir mayın tehdidine maruz kalan araç, kısa sürede onarılarak görevine devam etme yeteneğine sahiptir. Koltuklar, mayın patlaması anında basıncı absorbe eden özel askı sistemiyle donatılmıştır. Tankla muharebe edecek bir zırhlı savaş aracı olarak da kullanılabilmektedir." dedi. 






0 yorum:

Yorum Gönder

İskenderun Yemek Tarifleri

HATAY YEMEK TARİFLERİ

Toplam Ziyaret

 
Webamca. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.