Blogger 'Kazanç sağlayın' sekmesi hakkında her şey

Blogger'daki Kazanç sağlayın sekmesi, blogunuzda AdSense reklamlarını etkinleştirmeyi kolaylaştırır. Bu özellik etkinleştirildiğinde Blogger, AdSense kazanç verilerinizi doğrudan AdSense üzerinden alır ve böylece temel kazanç bilgilerinizi almak için AdSense sitesine gitmeniz gerekmez.

AdSense Raporları

AdSense gösterimleri oluşturmaya başladığınızda, kişiler sitenizde gösterilen reklamları tıkladıkça para kazanırsınız.
Kazanç raporunuzda (Kumanda Panelinizdeki Kazanç sağlayın bağlantısını tıkladığınızda veya Blogger'a giriş yapmış durumda blogunuzu görüntülerken Kazanç sağlayın sekmesini tıkladığınızda görünür) Bugün, Dün, Son 7 gün, Bu Ay, Geçen Ay ve Tümü seçeneklerini içeren bir açılır menü bulunur.
Bu seçeneklerden biri belirlendiğinde, ilgili rapor doğrudan AdSense'ten alınır.

Tümü

Zaten bir AdSense kullanıcısıysanız, Blogger'ın hesabınızda (blogunuzun URL'siyle) yeni bir kanal oluşturduğunu fark edersiniz. Blogger'ın AdSense entegrasyonunu kullanmadan blogunuza AdSense reklamları eklediyseniz, Tümü seçeneğinin yalnızca Blogger'ı AdSense hesabınıza bağladıktan sonraki verileri alacağını unutmayın.
Bu durumun, doğrudan AdSense'ten alınan genel AdSense raporları üzerinde bir etkisi olmaz.

Terminoloji

Kazanç sağlayın sekmesinde görüntülenen AdSense raporu; blogunuzdaki reklam sayısı, bu reklamların tıklanma sayısı ve sağladığınız kazanç miktarı gibi temel bilgileri içerir. Rapordaki terimler aşağıda açıklanmıştır:

  • Sayfa gösterimi: Kullanıcılar Google reklamlarının görüntülendiği bir sayfaya her baktığında bir sayfa gösterimi oluşturulur. Sayfada görüntülenen Google reklam sayısına bakılmaksızın, yalnızca bir sayfa gösterimi sayılır. Örneğin, üç reklam birimi görüntüleyen bir sayfanız varsa ve bu sayfa iki kez görüntülenirse, iki sayfa gösterimi ve altı reklam birimi gösterimi oluşturursunuz.

  • Tıklamalar: Verilen raporlama döneminde bir reklamın tıklanma sayısıdır.

  • Sayfa TO (Tıklama Oranı): Reklam tıklama sayısının, bir bağlantı birimi tıklandığında görüntülenen reklam sayfasına ait gösterim sayısına bölünmesinden çıkan sayıdır.

  • Sayfa eCPM (Etkin Bin Gösterim Başı Maliyet): Kazancı sayfa gösterimlerine bölerek ve çarparak hesaplanır. Birden fazla siteden hangisinin daha iyi performans gösterdiğinin görülmesini kolaylaştırır.

  • Kazançlar: O tarihe kadar sağlanan toplam kazançtır. Kazançlar hakkında daha fazla bilgiyi AdSense Yardım Merkezi'nden edinebilirsiniz.

  • 1 yorum:

    fundyy dedi ki...

    Teşekkürler

    fundyy 
    fundyy şarkıları

    Yorum Gönder

    İskenderun Yemek Tarifleri

    HATAY YEMEK TARİFLERİ

    Toplam Ziyaret

     
    Webamca. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.